Despre noi

Motivatia voluntarului ! ❤ De ce sa faci voluntariat ? ❤ ❤ ❤ ❤


Pentru ca poti! Pentru ca poti sa faci un bine unor oameni neajutorati, sau poti sa ajuti la anumite cauze, care te-ar putea ajuta si pe tine sa traiesti intr-o lume mai buna, mai frumoasa, mai curata. Pentru ca daca, nu ai fi fost atat de norocos sa te nasti intr-o familie normala, educata, cu niste posibilitati, si tu ai fi avut nevoie de ajutorul unor oameni cu suflet bun.

Oamenii sunt preponderent egoisti. Noi oamenii avem impulsul de a spune „Fac ceva daca am eu ceva de castigat”. Dar hai sa facem un efort, macar pentru cateva minute, de a ne pune si in locul celorlalti. Cum ar fi daca nu as fi asa cum sunt? Cum ar fi daca as fi sarac? Cum ar fi daca mi-as pierde casa? Cum ar fi daca as fi orfan? Da, imaginile sunt groaznice, sentimentele sunt de nesuportat, dar asta inseamna altruismul, sa te gandesti la celalalt . Iar voluntariatul presupune, printre altele, si altruism.

Zic ca voluntariatul inseamna respect de sine. De ce? Pentru ca inseamna ca stii cine esti, stii ce poti si este alegerea ta sa imparti si cu ceilalti valorile, ideile, cunostintele tale. Pentru ca voluntariatul iti da un sentiment de implinire sufleteasca si bucurie. Implinire ca faci ceva bun, bucurie ca iti petreci timpul intr-un mod productiv, ca poti sa ajuti.

Nu in ultimul rand, prin voluntariat poti experimenta orice, orice ti-ai dorit sa faci, dar nu ai avut sansa – cineva nu ti-a permis sau nu ai avut tu curajul. POTI SA INCERCI ORICE VREI! Poti sa te descoperi si sa ii descoperi pe ceilalti,oameni frumosi ca tine.

Menu                                     

Noutati                                                                                

Formular 177                                                                   

Social

Masa calda

Contact

Despre noi

Termeni si conditii   

Politica de confidențialitate